PS-PLA-175-0750-SI

Raktáron (Szállítás: 1-2 munkanap)

PrimaSelect™ PLA filament - 1,75 mm - ezüst - 750 g

6 772 Ft‎

Miért válasszam a PrimaSELECT™ PLA-t?

-

  • Akár 12-szer erősebb a hagyományos PLA-nál
  • Nagyon könnyű vele nyomtatni még alacsonyabb hőmérsékletnél is
  • Minimális az esélye a torzulásnak
  • Biológiailag lebomló anyag
  • Nincs kellemetlen szag

-

A PrimaSELECT PLA egy kiváló minőségű 3D nyomtatáshoz készült alapanyag, ami nem mérgező és nincs kellemetlen szaga, amikor nyomtatunk vele. A karakterisztikájának hála nagyon szépen lehet vele nyomtatni. Ez a nyomtatószál átlátszó dobon érkezik, aminek köszönhetően könnyű nyomon követni, hogy mennyi anyag áll még rendelkezésre.

-

A politejsav (Polylactic acid, PLA) biológiai úton lebomló, hőre lágyuló műanyag, melyet növényekből állítanak elő. Elsősorban magas keményítő-tartalmú gabonafélékből (rizs, búza, kukorica) lehet előállítani.

-

A PrimaSELECT PLA-nak nyomtatás után kis mértékben fényes. Ez az alapanyag különböző gyönyörű és élénk színekben kapható, a szép kinézet pedig a RAL színrendszeren alapszik, ez pedig biztosítja, hogy minden nyomtatásnál ugyanazt a színt kapjuk, ha új tekercset rendelünk, akkor is.

-

Az új PrimaSELECT nyomtatószálakkal minden igényt ki tudunk elégíteni. Ez az alapanyag egy úgynevezett módosított PLA és 12-szer erősebb, mint a hagyományos PLA-k, ami annak köszönhető, hogy a szilárdságot szabályzó anyag a legjobb, válogatott alapanyagokkal kerül összekeverésre.

-

A PrimaSELECT PLA tapintásra egy kicsit lágyabb a megszokottnál és egyben hajlékonyabb is, ennek köszönhetően minden nyomtatóhoz tökéletes választás, beleértve a bowdenes kialakításúakat is.

-

Nagyon jól tapadnak egymáshoz a rétegek nyomtatás közben, ami nagyon erős terméket és elképesztő eredményeket jelent. Ez által egy új világ nyílik meg a PLA használatában. Korábban a PLA nagyon törékeny volt és nem volt elég erős, de ezzel az új alapanyaggal akár olyan helyzetekben is használhatjuk, ahol korábban ABS-re volt szükség. A nagyon kicsi zsugorodásnak és annak köszönhetően, hogy nem kell melegített tálca, a PrimaSELECT PLA nagyon könnyen használható FDM/FFF nyomtatókkal. A csavarodást vagy megvetemedést elfelejthetjük, ha a PrimaSELECT PLA-t választjuk, és nem kell aggódnunk a miatt sem, hogy később eldeformálódnak a kész termékeink, ahogy az más olcsóbb anyagok esetén előfordulhat. Ez az alapanyag kevésbé hajlamos a nedvesség hatására történő bomlásra, ami a tárolását is nagyban megkönnyíti.

-

Ha a nyomtatónk rendelkezik melegíthető nyomtatási felülettel, akkor ajánlott a hőmérsékletét 40 és 60 C° közé állítani.

-

Ha két nyomtatófejjel rendelkezik a nyomtatónk és szeretnénk support-al nyomtatni, akkor ajánlott a PrimaSELECT PVA használata, amit könnyű eltávolítani és vízben is oldódik (ABS esetén is jól használható).

-

A PrimaSELECT PLA jól tapad a Lokbuildhez vagy az üvegre, amit előtte befújtunk ragasztó spray-vel vagy bekentünk ragasztó stifttel (pl. Pritt).

A PrimaSELECT PLA átlátszó dobra van feltekercselve és 750 g-os kiszerelésben érkezik. Erős dobozba van csomagolva és silica gélt is teszünk mellé, hogy elkerüljük a nedvesedést.

-

A PrimaSELECT™ PLA 1,75 mm-es és 2,85 mm-es átmérővel is elérhető.

-

A PrimaFilaments gyártója lézeres mérési technikával rendelkezik, ami biztosítja a legpontosabb átmérőt és a tökéletes kerekséget, a tűréshatár pedig minimális. Ennek köszönhetően bármelyik piacon elérhető nyomtatóval használható.

-

Ajánlott tároláskor a silica gél használata, főleg, ha hosszabb ideig nem használjuk a nyomtatószálat, mert így megőrizhető a minősége. Száraz hűvös helyen tárolandó, napfénytől (UV sugárzástól) védett helyen.

AnyagPLA
Átmérő1,75 mm
Nyomtatási hőmérséklet180 C° - 210 C°
Tömeg750 g
Dob mérete200 mm x 55 mm
Agy átmérő53 mm

5 további termék ugyanebben a kategóriában: