Frissítés (2020.04.28) - Megjelent a DJI Mavic Air 2

A mai napon a DJI bemutatta a DJI Mavic Air 2 kamerás drónt, ami rendelkezik néhány szuper újítással és egy igazán remek ár/érték arányú drón lett belőle. A következő linkek segítségével megtekintheted és akár meg is rendelheted az új gépet:

DJI Mavic Air 2 kamerás drón (normál csomag)

DJI Mavic Air 2 Fly More Combo csomag

Hírek a DJI 2020-ban várható újdonságairól

A DroneDJ oldalán megjelent eddigi információk szerint a DJI legalább 3 új drónt fog bemutatni 2020-ban. Az első a DJI Matrice 300 februárban érkezhet, a DJI Mavic Air 2 áprilisban (erről bővebben is írtunk egy másik bejegyzésben, amit ide kattintva tudsz elolvasni), a DJI Mavic 3 pedig valamelyik nyári hónapban. Ezen kívül, nagy az esély arra is, hogy jöhet egy új DJI Matrice 600, sőt az vége felé még az Inspire 3 is befuthat. Bár erre kisebb az esély, de akár egy teljesen új drónt is piacra dobhat a világ legmeghatározóbb dróngyártója. Természetesen ezek egyelőre csak pletykák és feltételezések, de mi pozitívan tekintünk erre az évre és biztosak vagyunk benne, hogy lesz néhány újdonság, hiszen a DJI megígérte, hogy az idei évtől kezdve ADS-B jelvevővel szereli fel az új gépeket, amihez viszont jönniük is kell ezeknek :)

A DJI Matrice 300 érkezhet elsőként

Az első a sorban, a várhatóan februárban érkező DJI Mavic 300 drón lehet. A hírek szerint néhány DJI munkatárs múlt héten elutazott az Egyesült Államokból Kínába, hogy előkszítsék az M300 bemutatóját. A következő napokban néhány új információ is napvilágot láthat az újdonsággal kapcsolatban. Az elődök, a Matrice 200 és 210 sorozatú gépek hibáit minden bizonnyal orvosolták az M300-as drón esetében.

Nyáron jöhet a DJI Mavic 3

Az első hírek még arról szóltak, hogy akár már január végén bemutathatja a DJI a Mavic sorozat legújabb tagját, de erre most már szinte semennyi esélyt sem látunk, inkább nyáron érkezhet. Ez abból is valószínűsíthető, hogy már láthattunk volna meghívókat egy bemutatóra, de nem jelent meg ilyesmi sehol. A Skydio nevű gyártó magasra emelte a lécet a Skydio 2 nevű drónnal, ami az akadálykerülést illeti és természetesen a DJI is igyekszik fejleszteni a saját megoldását. Mégsem ez a konkurens jelenti a legnagyobb veszélyt, hanem az Autel Robotics.

Az Autel EVO II drónról eddig kiderült információk, mondhatni, földrengésként rázták meg a DJI főhadiszállását. Nem számítottak rá, hogy az Autel ekkora meglepéssel készül. Ha esetleg még nem hallottál volna róla, az Autel által piacra dobott EVO II széria szélviharként söpört végig a drónok piacán és komoly vetélytársat jelent a Mavic 2 számára. Emiatt is dönthetett úgy a DJI, hogy elhalasztja a Mavic 3 érkezését és inkább dolgozik még egy kicsit rajta, hogy még nagyobbat szóljon. Tegyük hozzá, ez a fajta versengés csak jót tehet a piac ezen szegmensének :)

Információk a DJI Mavic Air 2 drónról

A Mavic 3 megjelenésének elhalasztásával, a DJI Mavic Air 2 lehet az első olyan fogyasztók számára készült drón, amibe bekerül az ADS-B jelvevő. A következő napokban várhatóan több információt is megtudhatunk erről az új gépről. Addig is a pletykák szerint ez a kisméretű, könnyű és behajtható karú drón frissített design-al, valamivel hosszabb repülési idővel, jobb 4K felvételekkel és Ambarella processzorral igyekszik majd elkápráztatni a nagyérdeműt. Ezen kívűl egy belső forrás szerint új motorok, szabályzók, halkabb és gazdaságosabb propellerek, egy kicsivel fejlettebb kamera és 360°-os akadélyérzékelés is a csomag részét képezik. Amint megtudunk néhány firss infot a gépről, természetesen frissíteni fogjuk ezt a blogbejegyzést.

Az első bejegyzésben említett további drónok, mint a Matrice 600 és az Inspire 3 megjelenését még homály fedi és egyelőre nem nagyon van róluk információ. Ha csak nem lett a DJI igazán jó a titkolózásban, akkor ezek a gépek inkább az év második felében fognak érkezni, ha egyáltalán jönnek idén. Mindenesetre, ezekről is írunk majd a későbbiekben, ha kikerülnek róluk új infok.

Kövess minket, hogy ne maradj le

Ha tetszett ez a blogbejegyzésünk és szeretnél a jövőben is első kézből értesülni a drónokkal kapcsolatos hírekről és pletykákról, akkor kövess minket a Facebookon és az Instagramon.

Forrás: https://dronedj.com/2020/01/19/updated-dji-rumors-dji-m300-mavic-3-mavic-air-2/