Akciókamera

akciókamera - örökítsd meg a jó pillanatokat!

Társ a legextrémebb pillanatokban is

Egy mesteri ugratás a biciklivel a grundon, egy jól sikerült lesiklás az osztrák Alpokban, vagy éppen egy csodás búvárkodás a tengerben - akciókameráink segítségével a legjobb pillanatok örökre veled maradnak. Egyre többen fedezik fel a kompakt és strapabíró készülékek előnyeit. Használati lehetőségeik bőven túlmutatnak az extrém sportokon; akár a kocsidban vagy otthonodban is remekül kamatoztathatod tudásukat.

sportkamera az extrém pillanatokhoz is

Sportkamera, de több annál

Az akciókamerák sportolásra termettek: ellenállnak víznek, ütésnek és pornak, így bármilyen körülmények között megállják helyüket. Tudásuk ugyanakkor nem merül ki ennyiben: megörökítheted a legszebb családi eseményeket, például szülinapokat és keresztelőket, vagy mesés felvételekkel tehetsz még emlékezetesebbé egy esküvői videót. Drónra szerelve pompás légi felvételeket készíthetsz, melyeket akár élőben is streamelhetsz mobiltelefonoddal vagy tableteddel.

akciókamera -dreamstime

Biztonság otthon és az utakon

A kis méretű sportkamerák az autóban is könnyedén elhelyezhetők, így baleset esetén bizonyító erejű felvételekkel szolgálhatsz a biztosítónak és a rendőrségnek. Számos akciókamera rendelkezik dashcam funkcióval is: ezt bekapcsolva a készülék csak az utolsó néhány percnyi felvételt tárolja. Egyes modellek mozgásérzékelővel is rendelkeznek, így csak akkor kapcsolnak be, ha a környezetükben változás történik. Kiválóan alkalmasak otthoni biztonsági kamerának, hiszen nagy látószögüknek köszönhetően az adott terület széles tartományán rögzítik az eseményeket.

mire figyelj akciókamera vásárláskor?

Mire figyelj, ha akciókamerát vásárolsz?

Felbontás

Akárcsak a hagyományos fényképezőgépeknél és kameráknál, az akcióra termett társaiknál is kulcsfontosságú a pixelek száma. Ma már a full HD szinte alapkövetelmény, úgyhogy 1080p felbontásnál kevesebbel semmiképp se érd be! Az igazán profi minőséget természetesen a 4K jelenti, az ilyen készülékekért azonban borsos árat kell fizetni.

Méret és súly

A biciklikormányra nem feltétlenül jó ötlet egy több kilós akciókamerát felszerelni, egy drón ugyanakkor minden gond nélkül megbirkózik vele. Sportoláshoz célszerű minél kisebb és kompaktabb modellt választani, ami nem zavar a mozgásban. Az autóban ezzel szemben egy méretesebb darab is elfér.

Memória

A tökéletes videókhoz villámgyors memóriakártyára van szükség. Ha nem megfelelő SD kártyát használsz, a felvétel akadozhat és a képminőség is csökkenhet. A Class 10-es kártyák ma már egyáltalán nem elérhetetlenek, de ha igazán csúcsminőségre vágysz, az UH-II szabványnak megfelelő típust válassz! Az írási sebességük akár a 312 MB/s-ot is elérheti, így garantált a zökkenőmentes videózás.

Extrák

Vásárlás előtt érdemes áttekinteni, milyen plusz kiegészítőket tartalmaz a doboz. Hasznos lehet, ha gyárilag mellékelik a vízálló tokot, pántot vagy mikrofon. Annak is érdemes utána olvasni, milyen bővítési lehetőségeket kínálnak az adott modellhez, hiszen előfordulhat, hogy pont az a kiegészítő nem elérhető hozzá, ami a mi hobbinkhoz elengedhetetlen.

Tekintsd meg kínálatunkat, rendelj minőségi akciókamerát jó áron!

sportkamera, de több annál

 

Irány a termékkategóriához:  Akciókamera választékunk