A legújabb Gimbal technológia a DJI-tól

Magyar idő szerint 2020. október 15-én hajnali 5 órakor tartotta a DJI az RS 2 és RSC 2 kamerastabilizátorok bemutatóját. Mindkét termék jelentős fejlesztéseket kapott, így könnyeb anyagokból készültek, erősebb motorokkal, nagyobb teherbírással és szoftveres újításokkal rendelkeznek.

Mindkét gimbal beépített akkumulátorral rendelkezik és akár 12 órán keresztül is használhatjuk őket egy feltöltéssel, a töltés pedig gyorsabb lesz, mint korábban. Az eddig meglévő felvételi módok tárába, bekerült egy izgalmas új mód a Time Tunnel, aminél hyperlapse készítése közben tesz egy 360°-os fordulatot is a kamera.

DJI RS 2

A két új kamerastabilizátor közül a DJI RS 2 a profibb termék, amit 4,5 kg-os teherbírással teszteltek, így nagyobb kamerákat is elbír. Az önsúlya a karbonszálas anyagok használatának köszönhetően kevesebb lett, mint az eredeti Ronin S esetében. Ezen a gimbalon található egy 1,4"-os érintőképernyő is, amin a különböző beállításokat lehet változtatni. Az egyik izgalmas szoftveres újítás a "Titan Stabilization Algorithm", ami egy idő után igazodik a stílusodhoz és képes lesz optimalizálni a mozgásokat. A következő videóban látható egy bemutató a DJI RS 2-ről:

DJI RSC 2

A DJI RSC 2 az RS 2-nél kisebb gimbal, ami kisebb tükörnélküli vagy DSLR kamerákhoz készült, a teherbírása 3 kg. Ez a kamerastabilizátor összehajtható, aminek köszönhetően akár sling módban is használható (a kamera így alsó állásban van és könnyebb talajközeli felvételekt készíteni). Több hardveres és szofveres megoldást is megkapott, amik az RS2-ben is megtalálhatók, így erre is került egy érintőképernyős kijelző és megtalálható benne a Titan stabilizációs algoritmus, valamint a SuperSmooth nevű funkció is, ami segít még simábbá tenni a felvételeket 100mm-es vagy kisebb gyújtótávolságú lencsék esetében. Bemutató videó a DJI RSC 2-ről:


A termékekről bővebb leírást és rendelési lehetőséget a következő termékoldalakon találsz (mindkét termék elérhető Pro Combo csomagban is, amik extra kiegészítőket tartalmaznak):