Megnézhetjük, hogy fog kinézni a DJI Mavic Air 2

Ahogy a DroneDJI fogalmaz, lassan a DJI Mavic Air 2 lesz a legrosszabbul őrzött titok a drónos világban :) Mondjuk, azt már az előző alkalmakkor is megszokhattuk, hogy ahogy közeledik a bemutató időpontja, úgy kerülnek fel a képek és információk az internetre az újdonságokról. Már pedig most már nagyon közel vagyunk, hiszen április 27-én lesz a bemutató. Mutatunk is néhány új fotót a gépről a gyártó egyik partnerének köszönhetően, aki véletlenül idő előtt tette publikussá az oldalán a drónról készült képeket, a DroneDJ és a "The Verge" pedig megosztotta őket.

A Mavic Air 2 sokmindenben hasonlít a Mavic 2-re

Ezt már korábbi képek alapján is sejteni lehetett, de most már bizonyossá vált, hogy az új Mavic Air drón sokmindenben fog hasonlítani a nagyobbik tesókra. A domináns szín a világosszürke lesz, a propellerek sötétszürkék, a motorok pedig ezüstösek lesznek . Úgy tűnik, hogy a Mavic Air 2 nem lesz elérhető 2 különböző színváltozatban.

A képek között találunk olyat is, amin kihajtott karokkal látható a drón, de összecsukott állapotban is. A propellerek végei kicsit felfele hajlanak, aminek köszönhetően a DJI Mavic Air 2 csendesebb lesz, mint elődje.

A kamera

Ami a kamerát illeti, a fenti képen már erről is látunk részletes infókat. A 3 tengelyes gimbal fejlettebb lesz, mint az első változat esetében, a kamera pedig F/2.8 rekesszel és nagyobb, 1/2"-os CMOS szenzorral fog rendelkezni, így a felvételek minősége is sokat fog javulni. Láthatunk még egy érdekes feliratot, ami arról árulkodik, hogy 48 megapixeles képeket is készíthetünk vele, de itt valószínűleg arról van szó, hogy több képet illeszt össze a gép és így kapunk egy nagyméretű fotót. Amit viszont még nem látunk és nem tudhatunk a DJI Mavic Air 2 esetében, hogy vajon tud-e majd 4K felbontású videókat készíteni 60fps sebességgel? Ezzel a videózás terén is komolyat lépne felfelé a drón.

Szenzorok

A szenzorok szempontjából is tisztult a kép, ugyanis látható, hogy nincsenek oldalirányba vagy felfelé néző akadályérzékelők a drónon. Elől viszont vannak és korábban már láttuk, hogy valószínűleg hátul is lesznek, a lefelé nézők jelenléte pedig manapság már egyértelműnek számít.

Az akkumulátor

Ha hinni lehet az alábbi képnek, akkor a DJI Mavic Air 2 drónban egy nagyobb akkumulátor fogja szolgáltatni az energiát. Az első változat 2375 mAh-ás energiforrását egy 3500 mAh kapacitású akksi fogja felváltani, ami a repülési időnek is biztosan jót fog tenni.

A távirányító és az Ocusync 2.0

A drón távirányítójáról is megjelent egy új kép, ezúttal a használati útmutatóból került fel a netre. A kinézetén kívül arról is árulkodik, hogy a a Mavic Air 2 már nem WiFi kapcsolattal fog kommunikálni a vezérlővel, hanem megkapja az Ocusync 2.0-ás rendszert, így a hatótáv is megnő és akár 8 km-ről is képes lesz majd fullHD-ben küldeni az élőképet a telefonunk kijelzőjére. Ez egy sokak által remélt és várt jó hír. 

Még több kép a DJI Mavic Air 2 drónról

Most pedig mutatunk még néhány képet a DJI legújabb drónjáról :)