Venni vagy nem venni?

A fenti kérdés nem csak a drónok, de sok más termék esetén is felmerül és sokszor nehéz meghozni a megfelelő döntést. Így most igyekszünk segíteni Neked és mondunk 8 okot arra, hogy miért vegyél magadnak egy gépet.

Egyedi perspektíva

Minden nap láthatod az otthonodat, de láttad már a levegőből? Valószínűleg nem és sokak számára ez az egyik nagy vonzereje a drónoknak. Megnyitják az utat egy olyan látvány felé, ami nem adatik meg mindenkinek. Ez az egyedi látásmód segít fantasztikus és lélegzet elállító fényképeket készíteni és egy teljesen új megvilágításba helyezi a körülöttünk lévő világot. Ez egyértelműen egy nyomós érv arra, hogy vegyél egy drónt, például a legjobbak közül egy Phantom 4 Prot, amivel az alábbi kép is készült.

Kép DJI Phantom 4 Pro-val

Szuper videófelvételek

A DJI drónjai a legjobb gimballal vannak felszerelve, így páratlanul egyenletes és sima felvételeket készíthetsz a kamerájukkal. Emiatt a DJI gépeit rengetegen választják a filmiparban és a Vloggerek közül egyaránt. De nem csak a profik szeretik ezeket a drónokat, hanem sokan mások is, akik szeretnének megörökíteni néhány családi eseményt vagy a nyaralás pillanatait. Az egyik legjobb választás a DJI Mavic Pro, ami behajtható lábainak köszönhetően könnyen elfér a táskában.

Drónos videó

Szórakozás

Nincs ahhoz hasonlítható érzés, mint amikor egy drónt sport módban reptetsz és egy videószemüveg használatával láthatsz a szemével, mintha benne ülnél és átélheted, hogy milyen érzés madárként szárnyalni. Az ember már az ókorban is szerette volna kipróbálni a repülést és fentről körülnézni, a drónok segítségével pedig ez most bárki számára elérhető közelségbe került. Ha pedig a sebességet is szereted és szeretnél egy kis adrenalint is pumpálni ereidbe, akkor beléphetsz az FPV versenydrónok világába, ahol hamarosan a DJI Arena-ban is kerülgetheted az akadályokat óriási sebességgel.

Szórakozás drónnal

Keress pénzt vele

Sokan vágynak arra, hogy a hobbijukkal pénzt is kereshessenek és bár ezt nem minden hobbival lehet megoldani, de a drónozás ezek közé is tartozhat. Például fotózhatsz, filmet készíthetsz, lemodellezhetsz dolgokat 3D-ben, a mezőgazdaságban is hasznát lehet venni , de akár reklámozhatsz vele ingatlanokat is. Ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen a lehetőségek listája folyamatosan bővül, ahogy egyre több fejlesztés érkezik a drónokhoz. Ezen kívül a párod is könnyebben belemegy egy ilyen gép vásárlásába, ha tudja, hogy akár vissza is hozhatja az árát. Természetesen mielőtt munkát vállalsz a szerzeménnyel, gyakorolj és tanulj nagyon sokat, hiszen pl. a fotózás és a filmkészítés is egy külön szakma.

Pénzkeresés drónnal

Lépj be egy új közösségbe

Drónosok most már szinte a világ minden országában vannak és ennek megfelelően kialakultak a különböző fórumok és Facebook csoportok, ahol rengeteg segítőkész ember vár és a kezdőktől a profikig mindenki megtalálható. Ezekben a csoportokban az emberek megosztják tapasztalataikat, felvételeiket és kérdezhetsz is, mert biztos, hogy valaki tudja a választ. Akár külföldi csoportokhoz is csatalkozhatsz.

Oktakási célokra is használhatók a drónok

Sok helyen már az oktatásban is használják a drónokat, mert a segítségükkel a tanárok még érdekesebben és interaktívabban mutathatják be az órák anyagát. Vagy épp a diákok használhatják fel a drónokkal készített felvételeket egy-egy prezentációban vagy egyéb házi feladatban. Utoljára, de nem utolsó sorban, a drónok még inkább közelebb hozzák az egyre inkább digitalizálódó világot a gyerekekhez.

Kitűnhetsz vele a közösségi médiában

Valljuk be, manapság már napi szinten rengeteg új fénykép és videó kerül fel a közösségi hálóra, elég pl. csak az Instagramra gondolni, emiatt pedig nehéz kitűnni a tömegből, ha szeretnéd pl. felhívni a figyelmet a vállalkozásodra. A drónokkal készült felvételek viszont mindig nyújtanak egy kis pluszot és teljesen más szemszögből mutatják be a dolgokat. Ha Te esküvőkön fotózol vagy videózol, akkor egy drónnal készült felvétel nagyon sokat tud dobni az eredményen és jobban felkelti az emberek figyelmét az interneten, ez pedig még több ügyfelet hozhat Neked.

Szociális média

Segít megismerkedni új emberekkel

A drónozásban az egyik legszebb dolog, hogy - bár léteznek beltérben is használható kis drónok - ki kell mozdulni otthonról és el kell látogatni olyan helyekre, ahol elkészítheted új és lélegzelelállító felvételeidet. Így gyakran találkozhatsz olyan emberekkel, akik odamennek hozzád és beszélgethetsz velük a drónok világáról, a fotózásról és videózásról.

Ismerkedj új emberekkel

A drónok már nem a jövő eszközei, hiszen itt vannak köztünk és a jobbak, mint a DJI drónjai, óriási tudással vannak felvértezve a Sparktól, a Mavicen és Phantomon át, egészen az Inspire-ig és a Matrice-ig. A feladat csupán annyi, hogy kihasználd a tudásukat és alkalmazd őket, hogy minél szebb és jobb dolgokat alkoss velük. Reméljük, hogy ez a 8 érv segít meghozni a döntést és hamarosan Téged is a dróntulajdonosok között üdvözölhetünk :)