DJI AirSense - repülők és helikopterek érzékelése

A DJI számára fontos a biztonság, ezért egy 10 pontból álló tervet dolgoztak ki, amivel szeretnék elérni, hogy a légtér továbbra is biztonságos legyen minden légi jármű, köztük a drónok számára is. Washingtonban bejelentették, hogy egy hatalmas lépést tesznek ennek érdekében és 2020 januárjától minden 250 grammnál nehezebb drónba ADS-B jelvevőket szerelnek, amik így érzékelni tudják a közelben lévő repülőgépeket és helikoptereket. A DJI által AirSense névre keresztelt rendszer kilométerekről képes lesz majd észrevenni a légi járműveket, messzebbről mint, ahogy egy drónpilóta láthatja és hallhatja őket. A rendszer a kijelzőn meg is jeleníti a gépeket, ami eddig csak kevés profi DJI drón esetében volt elérhető. Az alábbi videó bemutatja az AirSense-t:

Mindent a biztonságért

"A DJI vezető szerepet tölt be a drónos iparágban a biztonságot javító technológiák fejlesztése és oktatása terén és ma még egyet lépünk előre, amivel a lécet még magasabbra tesszük magunk számára, a versenytársak és a törvényhozók számára is", nyilatkozta Brendan Schulman, a DJI elnöke védelmi és jogi ügyekben. "A DJI volt az első gyártó, aki alkalmazta a geofencing-et, az automatikus magasság-korlátozást és hazatérés funkciót, majd további biztonságot javító technológiákat az egyre növekvő hobbi és professzionális drónpilóta közösség érdekében. Hisszük, hogy a törekvéseink segítettek elérni a drónok irigylésre méltó statisztikáit biztonság tekintetében és úgy gondoljuk, hogy a további intézkedéseink még tovább fogják javítani ezt, ahogy egyre több drón látható majd az égen." 

A DJI 10 pontja

A DJI AirSense bevezetése az első a 10 pontos listán, aminek a célja, hogy tovább javítsa a biztonságot. A lista többi pontja:

  • A DJI minden 250 grammnál nehezebb gépébe beszereli az ADS-B jelvevőket
  • A DJI kifejleszt egy új, automatikus figyelmeztető rendszert a drónpilótáknak, akik a megszokottnál messzebb repülnek
  • A DJI alapít egy "Safety Standards Group" nevű csoportot a cégen belül, akiknek az lesz a feladata, hogy betartsák a törvényeket és figyelembe vegyék a vásárlók kívánságait biztonság tekintetében
  • Minden légiközlekedésben részt vevő csoportnak ki kell fejlesztenie egy iránymutatást a balesetek jelentésére
  • Minden dróngyártónak be kellene építeni a geofencing-et és a távazonosítást a gépeibe
  • A kormányoknak kötelezővé kellene tenniük a távazonosítást
  • A kormányoknak kötelezniük kellene minden új drónpilótát egy felhasználóbarát teszt elvégzésére
  • A kormányoknak meg kell határozni azokat a területeket, ahova nem lehet berepülni drónnal
  • A helyi hatóságoknak meg kell engedni, hogy reagáljanak a drónokkal elkövetett komoly kihágásokra
  • A kormányoknak törvényekkel kell fellépniük a biztonságot figyelmen kívül hagyó drónüzemeltetők ellen


DJI AirSense

Az FAA és az EASA előírja a repülők és helikopterek felszerelését ADS-B jeladókkal

A DJI ambiciózus tervei összhangban állnak az FAA bevezetésre kerülő követelményeivel, ugyanis 2020 január 1-től kötelező lesz minden repülőgépet és helikoptert ADS-B jeladóval felszerelni, így a gyártó drónjai is érzékelhetik majd őket. Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) 2020 júniusától kötelezi ugyanerre a légiközlekedésben résztvevőket. Elég, ha csak a mezőgazdaságban fontos szerepet játszó permetező helikopterek és repülőgépek pilótáira gondolunk, akik nagyon kis magasságban és akár 160 km/h-val is repülnek. Emiatt nagyon komolyan kell öszpontosítaniuk és precízen kell végrehajtaniuk minden feladatot. Szinte lehetetlen, hogy ezek a pilóták munkavégzés közben észrevegyék a drónokat, épp ezért fontos, hogy egy ADS-B jeleket érzékelő rendszert építsenek a drónokba, mert így a drónpilóták láthatják, ha egy repülő vagy helikopter van a közelben és így tudják majd, hogy nem szabad felengedni a gépüket a levegőbe, vagy azonnal le kell szállniuk vele. 

Egyelőre tehát a DJI drónokat csak jelek vételére képes eszközökkel fogják felszerelni, de már ez is egy óriási lépés, hiszen így minden ember vezette légijármű érzékelhetővé válik és megjelenik majd a DJI mobilos alkalmazásában (az Egyesült Államokban 2020 január 1-től, Európában pedig 2020 júniusától).