A DJI digitális rendszere FPV drónokra

A DJI Digital FPV System kifejezetten az FPV drónokhoz készült, hobbi és professzionális felhasználásra egyaránt. Több alkotóelemből áll, ezek a következők: DJI FPV Air Unit modul, DJI FPV kamera, DJI FPV szemüveg és a DJI FPV távirányító. Ezek alkotják a teljes rendszert, de különböző csomagokban is megvásárolhatók lesznek. A DJI leírása szerint kismértékű latency (28 ms a max. késleltetés) mellett képes HD minőségben, akár nagy távolságból is közvetíteni a szemüvegre a drón kamerájának képét. Az élőkép 720p/120fps-ben lesz látható, de a drónon lévő Air Unit modul közvetlenül, memóriakártyára is tud rögzíteni 1080p/60fps minőségben.

Egy új éra az FPV versenyzésben

A DJI szereti a hangzatos címeket, amikor bejelent egy új terméket és igyekeznek is magasabbra pozícionálni a piacon lévő többi termékhez képest. Abban mindenképpen igazuk van, hogy a jövőben a digitális, HD minőségű képátviteli rendszereké lesz a főszerep az FPV versenyzésben. Még van hova fejlődni, de a DJI féle Digital FPV System a látottak alapján ígéretesnek tűnik, hiszen a 720p/120fps videó max. 28ms-os késleltetés mellett nagyon jónak számít. A max. közvetítési távolság akár a 4 km-t is elérheti.

Intelligens és kényelmes FPV versenyzés

A DJI Digital FPV rendszerben minden komponens megtalálható, ami egy versenydrónra szükséges és integrálva van egyetlen fedélezeti egységbe. Beépített vevő és egyszerűen használható flight controller is került bele. Mindegyik alkotóelem előre van programozva és párosítva van, így azonnal használhatók. 8 csatornás a rendszer, így egyszerre 8 drón is tud versenyezni, anélkül, hogy zavarnák egymást.

DJI Digital FPV System

Az új FPV szemüveg innovatív designal

Az új fejlesztésű DJI FPV szemüveg kiaknázza a DJI HDL képátvitel nyújtotta lehetőségeket és figyelemre méltó HD felbontású videót jelenít meg mindkét beépített képernyőn, ezáltal új szintre emeli az FPV versenyzés élményét. Versenyzés közben a pilóták megoszthatják más DJI FPV szemüveget használókkal is a látványt, ha a szemüvegen bekapcsolják az Audience módot. A beépített kártyaolvasóval azonnal vissza is nézhetők a felvételek, amiket a drónon lévő FPV Air Unit rögzített. A szemüveg külsőre egészen futurisztikus lett, főleg a 4 db mindenirányú antennával. Kompatibilis az analóg rendszerekkel is, így a felhasználók választhatnak a digitális és analóg képátvitel között.

DJI FPV szemüveg

DJI FPV távirányító - integrált irányítás

A DJI FPV rendszere egy távirányítót is magába foglal, ami bekapcsolás után gyorsan csatlakozik az Air Unit-hoz és a szemüveghez, így a felszállásig eltelt idő is lerövidül. A nagy kapacitású akkumulátornak köszönhetően, a használati idő megnövekszik és így jobb felhasználói élményt nyújt. A 4 az 1-ben integrált irányításnak köszönhetően a pilóta a távirányítóról is tudja változtatni a beállításokat a szemüvegen és az FPV Air Unitban. A két joystick állítható, a távirányító nagyon kézreáll és szuper fogást biztosít. A max. késés mindössze 7 ms, így azonnal reagál a gépben található modul a parancsaidra. A hatótáv akár a 4 km-t is elérheti (függ a környezettől és zavaró tényezőktől).

DJI Digital FPV távirányító


A termék változatainak megtekintéséhez és vásárláshoz kattints ide