Gyakorlás az első reptetések előtt

A DJI 2018. október 30-án bemutatta a DJI Flight Simulator-t, ami nagy segítséget nyújthat a gyakorlásban mielőtt élesben is kipróbálja valaki a drónját. A programban a gépekhez adott gyári távirányítóval (a Phantom drónok és a Mavic Air távirányítója kompatibilis a programmal) irányíthatjuk a quadcoptereket, így a valóságban is rutinosabbak leszünk. Az már első ránézésre is látszik, hogy sokat dolgoztak a programon és a grafika, illetve a fizika is nagyon rendben van. Az ingyenesen letölthető próbaverzióban a kiskereskedelmi forgalomban is kapható drónokat lehet kipróbálni Free Flight, azaz szabad repülés módban. A további módok és funkciók a fizetős verzióban lesznek elérhetők. Íme egy videó a szoftverről:

Többféle repülési mód és nézet, valósághű fizika

A szimulátor fizetős verziójában többféle nézet közül választhatunk és minden repülési mód elérhető, ami a valóságba. Többféle gyakorlási lehetőség is van, például az akadálypályákon, de akár az ipari munkák során szükséges gyakorlatra is szert tehetünk, mint a magasfeszültségű vezetékek vizsgálata. A grafikára sem lehet panasz, de ami még fontosabb az a pontos fizika. Különböző effekteket is lemodelleztek a programban, így szimulálható a szél drónra gyakorolt hatása vagy éppen az a helyzet, amikor a drón közel van a talajhoz és ilyenkor hogyan viselkedik. Ezen kívül természetesen a szoftver azt is megmutatja, hogy mi történik, ha a gépünk találkozik egy nála erősebb objektummal, például egy sziklával.


A 3 gyakorlási mód rövid bemutatása

Skills Training - Különböző feladatokon keresztül tökéletesíthetjük drónvezetői tudásunkat: alap repülési oktatás, lebegés, útvonal repülés és tesztek.

Free Flight - Szerezz tapasztalatot a különböző pályák berepülésével és ismerd meg a változó környezetben való reptetést, hogy a valóságban is magabiztosabban irányíthasd a drónt.

Application Training - Gyakorold a különböző munkák elvégzése során szükséges repülést. A programban ellenőrizheted például a magasfeszültségű vezetékeket, de részt vehetsz kereső és mentőakciókban is.


Szerintünk a DJI Flight Simulator egy nagyon hasznos program és jó ötletnek tartjuk, hogy a DJI lehetőséget biztosít arra, hogy gyakoroljunk a drónokkal anélkül, hogy aggódnunk kellene, hogy megsérül a gépünk. A céljuk ezzel a szimulátorral egyben az is, hogy több drónpilóta szülessen, hiszen egyre több ilyen szakemberre lesz szükség, ahogy egyre több helyen vetik be ezeket a gépeket. 

További információ és link a próbaverzió letöltéséhez a gyártó oldalán található: https://www.dji.com/simulator

Jó repkedést kívánunk Nektek a virtuális valóságban! :)