Hamarosan érkezik az új DJI Phantom drón

Szerkesztés: sajnos a várakozásokkal ellentétben 2018-ban mégsem érkezett meg az új Phantom drón és azóta kicsit elcsendesültek a pletykák is. Mi azért továbbra is kíváncsian várjuk, hogy jön-e és ha igen mikor érkezik az ötös változat. Ha van új információnk, beszámolunk róla a HDTech Blogban :)

A DJI általában 2 évet szokott várni a nagyobb megjelenések között, így várhatóan idén érkezik a DJI Phantom széria legújabb tagja. A Phantom 4 2016. novemberében kezdte pályafutását és voltak különböző fejlesztések, mint a Pro, Pro+ vagy az Advanced és Advanced+, de most egy igazán nagy újítás következik. Ha hinni lehet OsitaLV-nek, akkor a kamera terén tesznek egy nagy lépést és mostantól ezeken a gépeken is cserélhető lesz a lencse. Az alábbi képen látható, hogy 50 mm-s DL-M csatlakozós objektív is készülhet hozzá, a vázlatokon pedig szerepel még egy 15-s, 24-s és 35 mm-s is. A kiszivárgott képek és adatok alapján a drón formavilága szinte teljesen megegyezik a Phantom 4 Pro-val, a színe pedig ezüstös lesz. Fontos hozzátenni, hogy a gép még változhat, hiszen sok idő van hátra a megjelenésig.

DJI Phantom 5 ojbektív

Vízálló lesz?

Ha hinni lehet OsitaLV oldalán található infóknak, akkor a Phantom 5 esőben is jól fogja magát érezni. Erre abból következtet, hogy a motorok hűtőnyílásai alulra kerültek és az akkumulátor is jobban szigetelt. Ennek nagyon sok drónpilóta örülne, de a vízállóság megerősítésére mindenképpen várnunk kell.

Még pár kép az új drónról

DJI Phantom 5 kamera
A kamera alján található egy kioldó gomb, amire a lencse cseréjénél lesz szükég. Mutatunk még néhány vázlatot is a gépről, amiket OsitaLV készített (nem gyári vázlatok):

DJI Phantom 5 vázlat
DJI Phantom 5 lencsék vázlata
DJI Phantom 5 vázlat
Képek forrása: https://twitter.com/OsitaLV