Frissítés - 2019.10.16.

A legújabb információk szerint mégsem DJI Spark 2 néven fog érkezni a DJI legújabb drónja, hanem a Mavic Mini lesz a gyártó következő terméke és már néhány kép is kiszivárgott az internetre. Valószínűleg erre utalhatott a "priorítások megváltozása" kifejezés. Bővebben erről egy másik blogbejegyzésünkben olvashatsz, amit a következő linken találsz: https://www.hd-tech.eu/hdtechblog/hdtech-news/dji-mavic-mini-hamarosan-erkezhet

Frissítés - 2019.07.03.

A dronedj.com egy bennfentestől kapott információra hivatkozva közölte, hogy a DJI Spark 2 július 23-ra tervezett bemutatóját elhalasztották: "változtak a prioritások, ezért a július 23-i bemutatót további értesítésig egyelőre nem ismert időpontban fogják megtartani". Sajnos konkrétumokat az elhalasztás okáról és az új időpontról nem közölt az informátor.

Korábban írtuk: Érkezik júliusban a DJI Spark 2? Vagy Spark Pro?

Miután kiderült, hogy nem lesz Phantom 5 (nagy bánatunkra) és a Phantom 4 széria gyártását is leállították, majd utána a DJI bemutatta az Osmo Action akciókamerát, az emberek kezdtek aggódni, hogy talán már nem is lesz új drón a kínálatban? Szerintünk nem ennyire rossz a helyzet, hiszen a DJI nem rég jelentette be, hogy 2020-tól minden 250 grammnál nehezebb gépbe beépíti az AirSense technológiát, így biztos, hogy fognak még bemutatni új drónokat. A kérdés csupán, hogy mikor érkezik a következő és mi lesz a neve? A pletykák szerint 2019 júliusában (ide még tartozik egy kérdőjel) érkezhet a DJI Spark 2 vagy Spark Pro. Sajnos képeket még nem tudunk mutatni, de azért egy-két információval tudunk szolgálni így is 

A DJI Spark 2 várható tulajdonságai

Már nagyon régóta nem hallottunk semmi újat a DJI háza tájáról a Sparkkal kapcsolatban. Lassan egy éve adtak ki utoljára firmware frissítést és igaz, hogy bemutatták a macis DJI Spark BROWN verziót (ami csak Észak-Amerikában, Kínában, Hong Kongban and Koreában elérhető), de ezen kívűl semmi hír nem érkezett a kis drónról. A DJI Spark nagyon sok ember kedvence lett, hiszen kompakt, könnyű és óriási szórakozást nyújt a reptetése. Főleg, ha sport módban használjuk. Az eredeti Spark verziójával adódtak problémák a a távirányítóhoz való csatlakozással kapcsolatban, de várhatóan a DJI a 2-es Spark esetében ezeket már teljes mértékben orvosolni fogja. Ettől függetlenül valószínűleg nem fog belekerülni az OcuSync 2.0. A specifikációval kapcsolatban a következőket lehet hallani (még illik fenntartásokkal kezelni):

  • 4K videó 30 fps-el
  • Magasabb bitráta
  • Fejlett 3 tengelyes gimbal
  • ActiveTrack 2.0
  • 2x digitális zoom
  • Megnövelt repülési idő. 18 perc, ami a régi Spark esetében 16 perc.
  • Új akkumulátor design, ami nem lesz kompatibilis az első Spark-al
  • Ugyanolyan hatótáv, de új antenna design és új távirányító stabilabb kapcsolattal
  • Várhatóan 2 színben lesz elérhető, feketében és fehérben
  • A Spark 2-ben lesz egy új panoráma mód is

Összegzés

Abban biztosak vagyunk, hogy a DJI Spark 2 (vagy Pro) reptetése is legalább olyan szórakoztató lesz, mint a régi Sparké és arra is számítunk, hogy a fotók és a videók minősége is javulni fog, illetve a drón és távirányító közti kapcsolat is stabilab lesz. A kinézetben valószínűleg nem lesz nagy változás és ugyanolyan könnyen hordozható is marad. Az árral kapcsolatban nehéz még jóslatokba bocsátkozni, de ha tippelni kellene, akkor ugyanoda lőnénk be, mint az első Sparkot, tehát 150-160 ezer ft környékére. Egyelőre még van pár kérdőjel és az első kiszivárgott képekre is várni kell, de amint lesz új infonk és képünk a gépről, azonnal frissíteni fogjuk ezt a bejegyzést.

Az angol nyelvű forrás megtalálható a következő linken: https://dronedj.com/2019/05/13/dji-spark-2-rumors-drone/