Október 30. - Frissítés

Ahogy korábban megírtuk, ma hivatalosan is bemutatta a DJI a Mavic Mini drónt. Ide kattintva megnézheted a teljes termékleírást és megrendelheted a drónt. Itt pedig mutatjuk Nektek a DJI bemutató videóját a kis drónról:

Frissítés: október 30-án "Fly As You Are" címmel tart bemutatót a DJI

Október 30-án lesz a DJI következő bemutatója és a cím alapján bizony hosszú szünet után ismét egy drónnal bővülhet a gyártó termékpalettája. A kiszivárgott informácók nagyon összecsengenek ezzel a dátummal, így mi is biztosak vagyunk benne, hogy ezen a napon fog hivatalosan is megérkezni a DJI Mavic Mini. Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy mit lehet tudni eddig erről az új jövevényről és mutatunk pár képet és már egy videó is van róla:

A DJI 2 új termékre is beadta a papírokat az FCC-nél

Október 9-én a világ vezető dróngyártója, a DJI 2 új terméket is bejelentett az FCC-nél (Federal Communications Commission). Már hónapok óta pletykálnak egy új gép érkezéséről, de most név szerint is látható az FCC weboldalán, méghozzá Mavic Mini néven. A következő linken érhetők el az adatok és dokumentumok: FCC ID SS3-MT1SS51905. A másik termék egyelőre csak C2 néven szerepel, ez valószínűleg egy távirányító lesz.

Már egy év telt el azóta, hogy a DJI bemutatott egy új, hétköznapi vagy hobbi célokra használatos drónt. Az utolsó ilyen téren a DJI Mavic 2 modell volt a Pro és Zoom változatokkal, amiket 2018 augusztusában jelentett be a gyártó. Az időzítés nem lehet véletlen, hiszen a Mavic Mini így éppen a karácsonyi szezon előtt érkezhet, ráadásul egy amerikai konkurens is elkezdte felvenni a foglalásokat új kompakt méretű termékére, a Skydio 2 drónra. Érdekességképpen megemlítenénk, hogy 2016-ban is azután érkezett a Mavic Pro, hogy a GoPro szeptemberben bejelentette a Karma nevű drónját. A következő kép a PhotoRumors nevű oldalnak köszönhetően került ki a netre:

Amit eddig tudni lehet

Elsőként a DroneDJ nevű odal írta meg a DJI Mavic Mini érkezését, miután kikerültek a képek az internetre. Az egyik fontos tulajdonsága a gépnek, a kis tömeg. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor 245 grammal fog érkezni, ami azt jelenti, hogy befér majd a legkisebb és legkevésbé szigorú feltételek mellett reptethető drónok kategóriájába (sok országban 250 gramm a súlyhatár).

Néhány várható tulajdonság és adat a Mavic Mini-vel kapcsolatban:

- A DJI Mavic Mini rendelkezni fog távirányítóval, mert az okos telefonos vezérlés kevésbé népszerű
- Akár 18 percig is tud majd repülni
- A Spark-al ellentétben, ez a drón rendelkezni fog akadályérzékelő szenzorokkal
- 5 km lesz a max. hatótáv, a top sebessége pedig 50 km/óra
- A drón kamerája 12 MP-s lesz, 1/2.3"-os szenzorral, amivel 4K/30p, 2.7K/60p és 1080p/120p-s videókat lehet majd készíteni (egyes források szerint 2.7K lesz a maximum felbontás)
- Az ára $399 körül lesz, a várható bejelentés pedig még a karácsonyi szezon kezdete előtt megtörténhet (október vége a tipp)

A DJI-nak komoly részesedése van a kameragyártó Hasselblad cégben, de a pletykák egyelőre nem szólnak arról, hogy a Mavic Mini kamerájában is megjelenik-e a cég technológiája, ahogy a Mavic 2 Pro esetében történt. Jelenleg az utóbbi az egyetlen gép a kínálatban, ami a Hasselblad megoldásait használja. A DJI minden dolgózójának és beszállítójának kiküldött egy 180 napos titoktartásra felszólító levelet június 25-én. Ez egészen decemberig ad időt az új Mavic Mini bejelentésére, de sokkal valószínűbb, hogy még a karácsonyi szezon kezdete előtt be fogják mutatni, ami több forrás meglátása szerint már október 30-án megtörténhet. Izgatottan várjuk mi is a legújabb DJI drón érkezését :)

Forrás: https://www.dpreview.com/news/4983111742/new-fcc-database-filing-confirms-forthcoming-dji-mavic-mini