A DJI Mavic Air 2 szerepelhet a kiszivárgott képeken

Ahogy már korábbi bejegyzésünkben írtuk, a pletykák szerint áprilisban érkezhet a DJI Mavic Air drón 2. kiadása. Nem rég felkerült néhány kép a Twitterre OsitaLV jóvoltából, amin valószínűleg az említett gép látható. A DJI Mavic Air első változatát még 2018 mutatta be a gyártó, úgyhogy lassan tényleg itt az ideje a frissítésnek.

Első ránézésre eléggé hasonlít a nagyobb tesókra a DJI Mavic 2 sorozatból, de az tuti, hogy ez nem a DJI Mavic 3 Pro :) Nézzük is meg kicsit részletesebben a képeket. Először is, a design, a színek és az anyagok nagyon közeli rokonságban állnak a már említett Mavic 2-es drónok esetében használtakhoz. Ez egy okos döntés a DJI részéről, hiszen azok a gépek nagyon jól sikerültek. Miért is ne használná fel a gyártó az előnyöket és az ott szerzett tapasztalatokat a Mavic Air 2 esetében?

 

A propellereknél is szembetűnő a hasonlóság és látható, hogy ennél a drónnál is a csendes légcsavarokat fogja használni a DJI. A gép alján található néhány szenzor, akárcsak a Mavic 2 sorozat gépein. Ezen kívül látunk itt egy LED fényt, dual vision rendszert, infrás érzékelőket és a "Bottom Auxiliary Light" elnevezésű kiegészítőt, ami segít a leszálláskor, ha már a kevés fény miatt rosszak a látási viszonyok. Ezek mind-mind a Mavic 2 sorozatból átvett alkotóelemek. A gép alján a felirat is árulkodik arról, hogy ez bizony egy DJI Mavic drón:

 

A gimbalt és a kamerát nézegetve látható, hogy ez is hasonlít a DJI Mavic 2 Pro esetében alkalmazott megoldáshoz, de itt azért már látszik, hogy ez nem ugyanaz a kategória, hiszen kisebb a szenzor mérete, nem 1 colos. De ez nem is meglepetés, mert nem ugyanazt a vevőkört célozza meg a DJI a két géppel.

A gép hátulja is rejt érdekességet. Bár eddig nem sokat tudunk a Mavic Air 2 specifikációjáról, de a képek alapján akár 360 fokos akadályérzékelő /-kerülő rendszer is kerülhet bele. Legalábbis ezen a fotón úgy tűnik, mintha 2 ilyen szenzor lenne hátul:

 

Tavaly a DJI bejelentette, hogy minden 250 grammnál nehezebb drónjába ADS-B jelvevőt szerel, így a DJI GO 4 telefonos app jelezni fogja nekünk, ha a közelben egy repülőgép vagy helikopter tartózkodik feltéve, hogy azokban ADS-B jeladó található. A DJI Mavic Air 2 lehet az első a gyártó kínálatában, amiben megtalálható lesz az említett jelvevő.

Térjünk át a távirányítóra, mert az egy új, eddig nem látott típus, ami nagyban különbözik az első verzió vezérlőjétől. A formája nagyjából egyezik az eddig megszokottal, de kijelző nincs rajta, a másik különbség pedig, hogy a telefon nem alulra rögzíthető, hanem felülre. Ez egy jobb elhelyezésnek tűnik:

A távirányítón látható egy funkció gomb, egy RTH (Return to home - automatikus hazatérés) gomb, egy kapcsoló, amivel a normál, a tripod és a sport módok között váltogathatunk. Ezen kívül természetesen van egy be-/kikapcsoló gomb és jobb oldalon látható még egy, amivel a fényképezésről videózásra vagy videózásról fényképezésre válthatunk. 

Ezekkel a képekkel kaptunk egy kis ízelítőt abból, hogy milyen is lehet a DJI Mavic Air 2 és ha igazak a pletykák, akkor már nem is kell olyan sokat várni, hogy a DJI hivatalosan is bemutassa az új gépet. A bemutatóról is beszámolunk majd nektek, így ha nem szeretnétek lemaradni, akkor kövessetek minket a Facebookon vagy az Instagramon, vagy még inkább mindkettőn :)

Forrás: https://dronedj.com/2020/03/10/breaking-news-dji-mavic-air-2-photos-leaked/