2019.05.15. - Update

A szóbeszéd igaznak bizonyult és ahogy korábban megírtuk, a DJI készített egy sportkamerát, ami az Osmo Action névre hallgat. Dupla kijelzővel szerelték fel így a vloggerek nagy kedvencévé válhat és még vízálló is 11 méterig tok nélkül. Az alábbi képre kattintva megtalálod a kameráról készült bővebb leírást és meg is vásárolhatod:

DJI Osmo Action

DJI akciókamera érkezhet

Update: a DJI 2019. május 15-én 15:00-kor tart egy bemutatót és nagy valószínűség szerint, ekkor fogják bejelenteni az új DJI akciókamerát. Itt lesz látható: https://www.dji.com/hu/trailer?&utm_campaign=May-15

Kiszivárgott képek a kameráról, ami ezek alapján a DJI Osmo Action névre fog hallgatni:

DJI Osmo Action akciókamera

Ez pedig az eseményhez kapcsolódó promókép:

DJI akciókamera

Amit eddig hallani lehet

Érdekes szóbeszéd ütötte fel a fejét az interneten: Steven Divish töltött fel egy videót a YouTube csatornájára, amiben azt állítja, hogy a DJI akciókamerát készít és két képet is mutat. Lehet, hogy csak pletyka, de felkeltette az érdeklődésünket, ezért veletek is megosztjuk a híreket. A sportkamerák piaca az előrejelzések szerint 2018 és 2026 között elérheti a 10,25 milliárd dolláros forgalmat és a DJI is elkészítheti a saját változatát, amivel a GoPro babérjaira törne. Logika végülis van benne, hiszen nagy tapasztalata van a cégnek a kamerák terén a drónoknak és az Osmo szériának köszönhetően, ráadásul vezető piaci szereplő a saját területein. A név egyelőre nagy kérdés, de esélyes, hogy egyszerűen csak DJI Action Camera lesz a neve (ennél persze azért lehetne valami izgalmasabb is). 

DJI akciókamera

Milyen tulajdonságokkal rendelkezhet?

A fenti képeket látva, az egyik legnagyobb újdonság a dupla LCD kijelző lehet (elől és hátul), amihez hasonlót csak a Sony RX0 II esetében láthattunk, de az sem pont ilyen. Ezzel a megoldással, folyamatosan láthatjuk a kamera képét, akkor is, ha épp magunkat vesszük, így nem kell vakon videózni. 4K 60 FPS és 1080 120 FPS szinte biztos, hogy lenne benne, de lehet, hogy egyéb felbontású felvételek is készíthetők lennének vele. Az tuti, hogy a GoPro 7 tudásával nagyjából megegyező akciókamera érkezne és a beépített képstabilizátor is fontos funkciója lehet.

Egy másik "jóslat" szerint nem lesz benne halszem lencse, mert a DJI tudja, hogy a GoPro tulajok gyakran utálják ezt és ők megoldanák a problémát a saját sportkamerájukkal.

Bemutató

A DroneGear szerint nem valószínű, hogy a DJI túl nagy feneket fog keríteni egy ilyen ackiókamera megjelenésének, mert próbálják minél inkább titokban tartani a múltban kiszivárgott infók miatt. Persze lehet, hogy tévednek és mégis lesz egy kicsi/közepes méretű bemutató. Az szinte garantálható, hogy a DJI és az ismert YouTuberek, akiknek több mint 1 millió követője van, készítenek majd szuper videókat egy ilyen új termékről.

Összefoglaló

Tehát, ha a szóbeszédnek hinni lehet, akkor a DJI akciókamera a GoPro 7 konkurenciája lesz. Dupla LCD kijelző lesz rajta, tudni fog mindent, amit a GoPro kamerája és nem lesz benne halszem optika, ezen kívül pedig sok más extra is várható, ismerve a gyártót. Remélhetőleg a felvett hang minőségére sem lehet majd panasz, de egy audio jack is kerülhet rá, ami jól jön a vloggereknek is.

Egy ilyen sportkamerából a kalandvágyó fotósok, videósok és vloggerek kedvence válhat. Vajon ez lesz a GoPro "gyilkos" kamera? Idővel kiderül.

Források:

Eredeti hírforrás: Steven Divish (YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCC7so3ZLCNMTRUJxOZ7yObQ)

Cikk forrása: https://www.dronegear.tv/post/dji-to-release-new-action-camera

K
épek forrása: https://www.facebook.com/groups/253957321734116/