A DJI legkisebb kamerával egybeépített gimbalja

A DJI bemutatta legújabb kütyüjét, ami az Osmo Pocket nevet kapta. Egy kisméretű 3 tengelyes kamera stabilizátorról van szó, amit bárhova magaddal vihetsz, hogy megörökítsd a fontos pillanatokat, bárhol és bármikor. Egy érintőkijelzőnek is jutott rajta hely, amin láthatjuk a kamera képét, elvégezhetjük a különböző beállításokat és választhatunk a felvételi módok közül. Ez az eszköz a gyártó legkisebb mechanikus gimbalját használja. Az alábbi videón 3 különböző stabilizáló módot láthatsz (1. mechanikus gimbal, 2. elektronikus stabilizáció, 3. optikai stabilizáció):

Nálunk is megvásárolhatod 2 év garanciával:

A kamera

Az Osmo Pocket kamerájában egy 1/2.3"-os szenzor található, 80°-os FOV-vel és f/2.0 rekeszértékkel, amivel részletgazdag 12 megapixeles képeket lőhetünk, egy pixel mérete pedig 1,55 μm. Ha videót akarunk készíteni, akkor 4K/60fps módban is rögzíhetjük az eseményeket 100 Mbps bitráta mellett.

Felvételi módok

A menüben böngészve több felvételi mód közül is választhatunk, egész pontos 5 van belőle:

FPV mód

Megörökítheted az eseményeket a Te szemszögedből. Ez a mód leköveti, hogy mozgás közben merre néz a gimbal és így minden eddiginél jobban vissza tudja adni az izgalmas élményeket.

DJI Osmo Pocket FPV mód

ActiveTrack

Ebben a módban kiválaszthatsz valakit vagy valamit a kijelzőn és az Osmo Pocket gimbalja automatikusan követni fogja. Selfie módban automatikusan bekapcsol a FaceTrack is, így mindig Te leszel a közzépontban.

DJI Osmo Pocket Activetrack
3x3 Panoráma

Ebben a módban egy 3x3-as panorámát készíthetünk, amit az új DJI Mimo app-ban nézhetünk meg.

DJI Osmo Pocket 3x3 panoráma

Motionlapse

A Motionlapse közben több órányi felvételt néhány másodpercbe sűríthetünk bele, miközben a gimbal automatikus mozgása még drámaibbá teszi a kész videót.

DJI Osmo Pocket MotionLapse

NightShot

A DJI Osmo Pocket automatikusan érzékeli, ha kevés a fény és ehhez igazítja a felvételek beállításait, így szuper éjszakai felvételeket készíhetünk. Akár 2-3 másodperces exponálás is lehetséges Pro módban.

DJI Osmo Pocket éjszakai felvétel


DJI Mimo App

A DJI az Osmo Pocket mellett egy új alkalmazást is bemutatott, ami a DJI Mimo nevet kapta. Ebben a programban szerkeszthetjük a felvételeket és akár meg is oszthatjuk a kész műveket a közösségi hálón.

Kiegészítők

A következő képen látható kiegészítőket is meg lehet majd vásárolni ehhez az új eszközhöz:

DJI Osmo Pocket kiegészítők

Bemutató videó

Az alábbi videóban a DJI részletesen is bemutatja, hogy mit is tud az új Osmo Pocket: